a

8 Verktøykasse for skole / Utdanningsvalg

Matforedling og tilleggsnæring

Å forstå menneske, miljø og økonomi i sammenheng er en forutsetning for bærekraftig utvikling. Dette gjelder også ressursforvaltning generelt, og landbruk, skogdrift, husdyrhold og matproduksjon spesielt. En helhetlig tilnærming til samfunnsutfordringer må ta hensyn til en rekke faktorer. ROT skal hjelpe elevene på ungdomstrinnet til å se ulike aspekter ved grønn næring i breddekontekst gjennom tiltak for bærekraft, miljø og natur, men også i lys av et økende behov for mat og matproduksjon.

Kompetansemål i utdanningsvalg

  • Egne styrker og egenskaper

    Elevene får trening i å ta utgangspunkt i egne interesser og styrker når de skal velje hvilket fagområdet de skal forflytte seg til. De får trening i å reflektere over hvorfor de tok dette valget når de skal beskrive hvilke egenskaper de tror er viktige innen det fagområdet de valgte.

Innhold og organisering

  • 1.

    Elevene fordeler seg fysisk i grupper etter interesser

  • 2.

    Refleksjonsoppgaver gruppevis. Skjema fylles ut.

  • 3.

    Oppsummering og diskusjon i plenum.

Les mer om Matforedling og tilleggsnæring i våre fagområder.

Slik bruker du undervisningsopplegget

  • Last ned Undervisningsopplegg og sett deg inn i dette.
  • Info om bruk av undervisningsmanus
  • Kopier opp skjema til gruppene.
  • Mer info om fagområdene finner du her

Har du spørsmål eller tilbakemeldinger om undervisningsopplegget? Ta kontakt med oss